
29. 10. 2025
Vitamín D je důležitý pro udržení zdravých kostí. Tělo si ho umí vytvořit ze slunečního záření, ale ne v dostatečném množství. Proto je důležité zaměřit se na stravu bohatou na „déčko“ a vědět, kdy užívat vitamín D: tedy vždy ve stejnou denní dobu, pravidelně a společně s jídlem obsahujícím tuky.

26. 9. 2025
Že ještě neznáte FlexiMed? Recenze na tento doplněk stravy od českých a slovenských uživatelů ukazují, že s ním jsou spokojeni profesionální i rekreační sportovci, muži i ženy, mladí i lidé ve středním a starším věku. FlexiMed Active obsahuje 7 pečlivě vybraných látek, které jsou zastoupené v množství, jež má skutečně vliv. Přesto stačí dvě kapsle denně.

24. 8. 2025
Bór je stopový prvek, který se přirozeně vyskytuje převážně v potravinách rostlinného původu, dostupný je také jako doplněk stravy. Podívejme se blíže na přirozené zdroje bóru, účinky a průměrný denní příjem.

31. 7. 2025
Glukosamin sulfát je hlavní stavební složkou kloubních chrupavek, ale najdeme ho i v dalších tkáních. Glukosamin je látka, kterou si tělo dokáže v omezené míře vytvářet samo. Pravdou ale je, že tato jeho schopnost s věkem klesá. Pojďme se podívat společně na glukosamin sulfát, účinky, zdroje a formy blíže.

28. 6. 2025
Příležitostné praskání kloubů například na prstech je běžné a obvykle není škodlivé. Pokud ovšem není doprovázeno dalšími příznaky. Není pravda, že by praskání kloubů zhoršovalo jejich zdraví. Přinést může naopak pocit úlevy od tlaku, ať už si ho provádíte sami, nebo ve spolupráci s chiropraktikem. Platí to samé i pro praskáním v koleni?

21. 5. 2025
Kořeny zázvoru a ženšenu jsou součástí asijského lidového léčitelství již po tisíce let. A není to náhoda. Jedná se sice o dvě odlišné rostliny, přesto mají mnoho společného – oba podporují vitalitu a přispívají k přirozené obranyschopnosti. Na co je dobrý zázvor a v čem se jeho působení liší od ženšenu?

25. 4. 2025
Glukosamin je sloučenina, která se přirozeně vyskytuje v našem těle a která je důležitá pro zdraví a odolnost chrupavek i kostí. Zatímco mnoho vitamínů a minerálních látek je možné přirozeně dodat tělu jídelníčkem, glukosamin v potravinách, které běžně konzumujeme, není.

19. 3. 2025
Vápník je mimo jiné důležitý pro zdraví kostí a svalů. Často se o něm mluví v souvislosti s ženským zdravím po menopauze. Dostatečné množství vápníku v těle je ale stejně tak důležité pro muže.

10. 2. 2025
Snížená pohyblivost kloubů a opotřebení chrupavek trápí, zejména s přibývajícím věkem nebo při vysoké fyzické zátěži, mnoho lidí. Není proto divu, že hledáme způsoby, jak kloubům dopřát správnou výživu a udržet je dlouhodobě v kondici. Na trhu se objevují různé přípravky, včetně tzv. koňské kloubní výživy, která je často vnímána jako silnější a účinnější. Jen kloubní výživa pro lidi ale obsahuje optimální poměr látek vhodný pro lidský organismus.

14. 1. 2025
Zázvor je celosvětově jednou z nejvíce ceněných rostlin. Pochází z jihovýchodní Asie, kde se už po tisíciletí používá nejen jako koření, ale také přírodní prostředek na podporu různých tělesných funkcí. Na rozdíl od některých dalších rostlin, u zázvoru účinky skrývá kořen. Jeho intenzivní aroma a pikantní chuť souvisí s obsahem bioaktivních sloučenin, jako jsou gingeroly a shogaoly. Právě ty mu propůjčují unikátní vlastnosti.

22. 12. 2024
Udržet tělo v kondici je jednou z nejlepších investic, kterou je možné udělat pro dlouhodobý životní komfort a pohodu. To platí zvláště pro pohybový aparát, jehož stav ovlivňuje každý krok a sportovní i běžné denní aktivity. Klouby a kosti, které se věkem přirozeně opotřebovávají, si zaslouží zvláštní péči. A protože jídelníček nemusí vždy pokrýt všechny živiny, které jsou pro kondici kloubů důležité, doplňky stravy na klouby mohou být vhodnou alternativou.

24. 11. 2024
Mangan je často opomíjený minerál, který však v těle hraje klíčovou roli v mnoha biologických procesech. I když většina běžných potravin obsahuje pouze malé množství manganu, některé jej mají dostatek a rozhodně stojí za to je zařadit do jídelníčku. V článku se dozvíte nejen jaké to jsou, ale i na co je dobrý mangan.