Mléčné potraviny obsahující vápník mají také další benefity. Víte jaké?

Od mala je nám vštěpováno, abychom pili hodně mléka pro zdravé kosti. Mléčné potraviny obsahující vápník jsou však hodnotné i v dalších ohledech, a právě to si rozebereme v tomto článku.

Mléčné potraviny obsahující vápník mají také další benefity. Víte jaké?

Vápník kam se podíváš

Mléčné potraviny obsahující vápník bychom vyjmenovávali hodně dlouho. Málokde máme tak dobrý výběr. Ideální je zaměřit se na neochucené a spíše polotučné produkty. Zjistěte si obsah vápníku v jednotlivých potravinách.

Vápník je stavební hmotou kostí a zubů, prospívá také srážlivosti krve. Ne každý ví, že je důležitý pro nervovou a svalovou soustavu. 

Tento základní minerál potřebuje opravdu každý, od kojence po seniory. Obzvlášť ti by ho měli doplňovat skutečně poctivě. S věkem totiž potřeba těla stoupá! Zaměřte se na to, abyste netrpěli nedostatkem vápníku. Jezte potraviny obsahující vápník a smysl má i doplněk stravy s vápníkem – třeba kvalitní kloubní výživa.

Co dalšího nám potraviny obsahující vápník nabízejí?

Je to třeba vitamín D. Toho má většina populace nedostatek, a přestože jeho největším zdrojem je sluneční svit, množství, které najdeme v mléčných produktech také není zanedbatelné. Mléčné výrobky jsou dále velkým zdrojem bílkovin. Zejména nízkotučné tvarohy či řecké jogurty. V jídelníčku mohou být prakticky denně. Snadno pomohou pokrýt denní dávku bílkovin ve chvíli, kdy jíte málo masa nebo luštěnin.

Mléčné potraviny obsahující vápník

Poklad pro zažívání – kysané produkty

Nejrůznější kefíry, zákysy, jogurty s živými kulturami či acidofilní mléka představují pro náš trávicí systém tu nejlepší potravu. Přátelské bakterie mu pomáhají fungovat, jak má. Díky jejich pravidelné konzumaci nás po čase nebude trápit zácpa ani průjem, dokonce ani nafouknuté břicho.

Věděli jste ale, že moderní medicína přinesla jeden důležitý poznatek? Ve střevech totiž sídlí něco jako náš druhý mozek. Byl pojmenován MIKROBIOM a jde o společenství mnoha druhů zdraví prospěšných bakterií. Zjistilo se, že stav mikrobiomu má souvislost s psychikou i celkovým zdravím. 

A to už je dobrý důvod, aby ve vaší lednici byly neustále mléčné potraviny obsahující vápník, co říkáte?

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se