Jaké má nedostatek vápníku příznaky a v čem ho najít?

Vápník patří mezi minerály, kterého má většina lidí nedostatek. Přitom je nezbytný pro udržení zdravých kostí a zubů a pro srážlivost krve. Víte, jaké má nedostatek vápníku příznaky?

Jaké má nedostatek vápníku příznaky a v čem ho najít?

Doma nemusí být jednoduché to poznat, protože má nedostatek vápníku příznaky podobné mnoha dalším neduhům. Proto spíš zauvažujte nad tím, kolik vápníku konzumujete a od toho se odpíchněte. Dopřejete si každý den mléčné výrobky a několikrát do měsíce ryby? Skvěle!

Jestliže ale tušíte, že máte v oblasti pestré stravy mezery, zařaďte do svého jídelníčku víc potravin bohatých na vápník. Jak na sebe nedostatek vápníku upozorní?

Může to být třeba:

  • brnění, pocit ochablých svalů
  • únava, napětí a nespavost
  • zhoršená kvalita kostí a zubů

Mléčné výrobky pro zdravé kosti

Alespoň jedenkrát za život každý z nás zaslechl, že na zdravé kosti je nejlepší sklenice čerstvého mléka. To ale není jediný zdroj vápníku. Pro potravinu, která je vápníkem doslova nabitá, nemusíme jezdit do exotických krajů, hojně se totiž pěstuje i na tuzemských polích. Jde o mák! Sto gramů máku obsahuje totiž 1460 miligramů vápníku. Vedle vápníku z živočišných zdrojů má však v těle přece jen slabší vstřebatelnost.

Pro další superportravinu už bychom museli o něco dál. Mořské řasy nebo chia semínka jsou také skvělou volbou, nicméně sníst jich velké množství je poněkud obtížné

Pro masožravce, konkrétně ty, kteří mají rádi ryby, můžeme doporučit snad všechny druhy, stejně tak korýše a měkkýše

Pro masožravce, konkrétně ty, kteří mají rádi ryby, můžeme doporučit snad všechny druhy, stejně tak korýše a měkkýše. Sníst jich alespoň 100 g, což obsahuje zhruba 1000 mg vápníku, je hračka. Klidně si z nich můžete udělat třeba pomazánku, které ve spojení s tvarohem či čerstvým sýrem obsah vápníku ještě o něco navýší. Nejlepším zdrojem vápníku je ale rybí kostní moučka

Pro naše produkty získáváme vápník z mořských zdrojů, a to zdokonaleným patentovaným způsobem. Lépe vstřebává a navíc je podobný tomu v lidském těle. 

Malý tip na závěr

Přestože se říká, že naše tělo nemá hodinky, ohledně užívání vápníku na toto rčení zapomeňte. Výzkumy totiž ukazují, že produkty s obsahem vápníku se nejlépe vstřebávají večer. Ideální tedy je užívat doplněk stravy s vápníkem v odpoledních a večerních hodinách. 

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se