Přípravky na klouby pro seniory by měly obsahovat kolagen a glukosamin

O svůj pohybový aparát bychom se měli starat v každém věku. Jedině tak nám bude dlouho a dobře sloužit. Doplňky stravy na klouby pro seniory se ale přece jen v něčem liší. Přečtěte si, jaké by měly mít složení.

Přípravky na klouby pro seniory by měly obsahovat kolagen a glukosamin

Proč je kloubní výživa tak důležitá?

Mnoho látek prospěšných pro pohybový aparát si lidské tělo vytváří samo. Jenže tato schopnost klesá se zvyšujícím se věkem. Udává se, že už zhruba po třicítce klesá např. produkce vlastního kolagenu a proto lze během pár let pocítit první obtíže. 

U seniorů, kteří mají svůj pohybový aparát přece jen opotřebovaný, je doplnění živin téměř nezbytné. 

Jak přípravky na klouby pro seniory fungují?

Kloub se skládá z více částí. Uvnitř se nachází prostor, který vyplňuje tekutina zajišťující plynulý pohyb. U seniorů bohužel dochází k vysychání a proto klouby mohou ztrácet svou funkci. Velice důležitá je tu také chrupavka – pružný nárazník, který tlumí otřesy a otírání jednotlivých částí kloubu o sebe. I chrupavka s věkem ztrácí svou kvalitu, pokud nemá přísun živin. 

Dvě hlavní živiny pro klouby a chrupavky jsou kolagen a glukosamin sulfát. Mají za úkol udržet tkáně elastické, ale pevné. Jsou jejich stavební hmotou a samozřejmě jsou prospěšné i pro kosti a svaly. Právě tyto dvě látky by přípravky na klouby pro seniory měly vždy obsahovat.

Přípravky na klouby pro seniory by měly obsahovat kolagen a glukosamin - ilustrační obrázek

Co je kolagen a glukosamin?

Kolagen je bílkovina tělu vlastní. Vyskytuje se v kůži, v kostech, zubech, dokonce i v cévách – skutečně tvoří tkáň téměř všech částí těla. Až 70 % kolagenu v těle najdeme právě v chrupavkách.

Také glukosamin sulfát je součástí kloubních chrupavek a dokáže podpořit tvorbu chrupavčité hmoty i zmíněné tekutiny uvnitř kloubu. Jen pro zajímavost – pohybový aparát zvířat je obvykle dlouho ve skvělé kondici právě proto, že okusují kosti a šlachovité části. Čerpají z nich glukosamin pro svůj vlastní pohybový aparát. 

Kloubní výživa pro seniory se bez glukosaminu neobjede. Kromě nej je velice užitečný vitamín C a vitamín D. Pokud je najdete společně v jednom produktu, pak určitě s koupí neváhejte!

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se