Glukosamin – přírodní výživa kloubů, která pomáhá

Chcete podpořit své klouby a chrupavky, aby dlouho dobře sloužily? Pak jim dodejte to, co vlivem věku ztrácejí! Glukosamin je přírodní výživa kloubů, která je jejich přirozenou součástí, ale od určité doby je dobré doplňovat ji navíc.

Glukosamin – přírodní výživa kloubů, která pomáhá

Dopřejte kloubům stavební hmotu

Glukosamin je méně známá součást kloubů a chrupavek. Vytváří strukturu mezibuněčné hmoty a pomáhá zde zadržovat vodu. To je klíčové pro udržení hybnosti a pružnosti celého kloubního aparátu – jednoduše řečeno jde o to, aby klouby nevyschly, protože pak by byl pohyb problematický.

Glukosamin se tedy v našich kloubech a chrupavkách přirozeně vyskytuje, ale čím jsme starší, tím ho potřebují více a zároveň jeho koncentrace klesá. To je chvíle, kdy bychom měli začít glukosamin doplňovat.

Glukosamin sulfát: značka ideál

Tahle přírodní výživa kloubů existuje v doplňcích stravy ve více formách. Nejlepší volbou je glukosamin sulfát. V podobě sulfátu má vynikající využití v lidském organismu, protože se dokáže dobře vstřebat z trávicího ústrojí. Účinky se dostaví poměrně brzy. Už po 6 týdnech je možné pozorovat pozitivní změny. 

Samozřejmě je výhodné doplnit glukosamin sulfát o další výživu pro pohybový aparát, abychom dosáhli maximálních výsledků. Doporučujeme vitamín C, který podporuje tvorbu kolagenu – další důležité látky pro klouby i chrupavky. Základním minerálem pro zdravé kosti je potom vápník.

Glukosamin – přírodní výživa kloubů, která pomáhá - ilustrační obrázek

Lze najít glukosamin i v potravinách?

Ano, jen nejspíš nebudou pro každého. Glukosamin je přirozenou součástí chrupavek a proto ho najdeme právě tam. Dá se říct, že je možné konzumovat např. maso pečené na kosti i s chrupavčitými částmi a něco málo najdeme i v drobných korýších. Bohužel jde o potraviny, které jsou pro většinu lidí nepřijatelné. 

A tak se skutečně vyplatí přírodní výživa kloubů obsahující glukosamin ve formě sulfátu. Jeho užívání je bezpečné, jelikož jde o látku tělu vlastní a pokud produkt obsahuje i další vitamíny a minerály, máme jistotu, že pro svůj pohybový aparát děláme maximum!

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se