Cvičení pro důchodce, které vás bude bavit

Chcete zase skákat přes kaluže? Pravidelné cvičení je přínosné nejen pro zdraví fyzické, ale také psychické. Věděli jste, že Mezinárodní zdravotnická organizace (WHO) doporučuje věnovat alespoň 150 minut týdně pohybovým aktivitám? Zkuste cvičení pro důchodce, které je šité na míru jejich potřebám!

Cvičení pro důchodce, které vás bude bavit

Chůze a nordic walking

Co takhle zkusit tzv. nordic walking – chůzi se speciálními hůlkami? I když se mohou hole zdát jako zbytečné, opak je pravdou, taková chůze je totiž zdrojem pravidelného a rytmického pohybu. 

Hole nám pomáhají, abychom byli napřímení. Zapojí se i horní polovina těla, která bývá při běžné chůzi opomíjená. Díky odrazu z hole se zpevňuje svalstvo a dochází k posilování velkých svalových skupin, zejména svalového korzetu, který se stará o správné a zdravé držení těla. Právě tento střed těla je ve cvičení pro důchodce zásadní, protože se od něj odvíjí všechno ostatní.

Navíc v tomto sportu můžete tak trochu soutěžit. Stačí vlastnit chytrý telefon, chytré hodinky anebo krokoměr, které budou poctivě počítat všechny vaše kroky. Pak stačí každý měsíc vyhodnotit, kdo z vaší party byl nejaktivnější chodec. 

Máte v plánu hýbat se pravidelně! Skvěle! nezapomeňte při tom na vitamíny a minerály pro své klouby. 

Cvičení pro důchodce, které vás bude bavit

Jóga

Cvičení pro vaše tělo, mysl i duši. Dá se cvičit v sedě, v leže a de facto i ve stoje. Navíc na ni nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí jen podložka a případně polštářek. Jóga pravděpodobně neosloví akční sportovce, ale je to skvělé cvičení pro důchodce. 

Jóga je sama o sobě vedena v klidném tempu. Cviky jsou zaměřené na rozvolnění kloubů a na protažení a posílení svalstva. Potrénujete i správnou techniku dýchání, které je při tomto cvičení obzvláště důležité. A závěrem každé sestavy je uvolňující relaxace.

Cvičení pro důchodce, které vás bude bavit

Cvičení z obýváku

Cvičit můžete i doma, třeba v obýváku. Existují cviky, díky kterým se příjemně protáhnete i v sedě. Senioři by měli myslet na to, že je dobré protáhnout celé tělo. Svou pozornost proto věnujte i rukám, pažím, ramenům, zádům, bříšku i dolním končetinám.

Zvláštní kapitolou jsou cviky na pánevní dno, s nimiž by měl poradit spíše odborník. Na internetu najdete spousty videí, kde se předcvičuje. Vy můžete cviky opakovat v pohodlí domova. Stačí se řídit jednoduchým heslem: nic nedělat na sílu. Cvičte jen do té doby, dokud vám to bude příjemné

 

Cvičení pro důchodce, které vás bude bavit

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se