Cviky na kyčelní klouby, které zvládnete bez potíží doma

Potřebujete uvolnit a protáhnout namáhané části těla? V tomto článku si ukážeme tři jednoduché cviky na kyčelní klouby, ke kterým nepotřebujete žádné pomůcky.

Cviky na kyčelní klouby, které zvládnete bez potíží doma

Proč je důležité být aktivní?

Nezáleží na věku ani životním stylu. Pohybový aparát je určený k pohybu. A k tomu, aby správně a dlouho fungoval, je potřeba ho používat. Je pochopitelné, že s přibývajícími roky (nebo třeba únavou) se nám do aktivního pohybu nechce. Pak se ale dostaneme do slepé uličky. Pokud nejsou svaly namáhané, rychle ochabnou a my ztrácíme svalovou hmotu. Nedostatek pohybu není dobrý ani pro hybnost kloubů. 

Vězte, že stačí rozumné cvičení, procházka, rekreační plavání nebo jízda na kole. Počítá se i to, že na nákup vyrazíte pěšky a ne autem. V neposlední řadě nám tělesná aktivita pomůže i okysličit mozek a vyplavit hormony dobré nálady. Pokuste se proto o rozhýbání těla každý den.

Začněte třeba s těmito cviky na kyčelní klouby, které zvládne každý.

Zvedejte nohy jako čáp

Postavte se vzpřímeně a pamatujte na rovná záda. Obě ruce předpažte před trup a střídavě zvedejte natažené nohy nahoru. Tento cvik je výborný také na svaly stehna.

Kroužení nohou

Stát ještě zůstaneme, tentokrát si pokrčené ruce položíme na boky. Začneme kroužit nataženou nohou směrem ven a poté končetiny vystřídáme. Myslete na to, abyste zůstali stát v ose a nenakláněli se.

Motýlek v tureckém sedu

Posadíme se do tureckého sedu, ale nohy spojíme ploskami k sobě. Jemně pérujeme nohama, jako by to byla motýlí křídla. Na konec se tělem položíme na nohy a prodýcháme se. Cvik se hodí i na stabilizaci pánve.

Co dalšího podpoří pohybový aparát?

Kromě cviků na kyčelní klouby je fajn najít si i dobrou kloubní výživu. Měla by obsahovat hlavně glukosaminsulfát, vitamín C a vitamín D. Potřebujeme totiž vyživit nejen klouby, ale všechny součásti pohybového aparátu - tedy i kosti, svaly a šlachy. Obzvlášť důležitá je péče o chrupavky.


FlexiMed balení

FlexiMed

Nový přípravek pro zdravé klouby
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se